Как да пазаруваме дрехи онлайн по правилния начин?

Когато купувате оригинални дамски дрехи онлайн, може да е трудно да намерите идеалната кройка. Но с помощта на тези съвети можете да сте сигурни, че винаги купувате дрехи с правилния размер. Първо трябва да се направят измервания. Ще трябва да знаете колко широки са бедрата, талията и гърдите Ви. След като знаете тези цифри, можете да използвате таблица на размерите, за да определите своя. Не забравяйте, че размерите могат да се различават и в различните магазини. Така че, ако обикновено носите размер 6, в друг магазин може да сте с размер 8. Увеличете размера си, когато се съмнявате. И накрая, не се притеснявайте да потърсите помощ. Свържете се с персонала за обслужване на клиенти на магазина, в който пазарувате, ако не сте сигурни какъв размер да закупите. Те ще бъдат повече от щастливи да Ви помогнат.

Таблици с размери можете да намерите, като измерите себе си.

Дори да сте наясно, че обикновено носите голям размер, големият размер в един магазин може да не е същият като големия размер в друг. Намирането на подходящия размер онлайн започва с познаването на точните Ви мерки, затова вземете сантиметър – и си ги запишете.

След това, когато пазарувате макси дамска мода онлайн, проверете таблицата с размери на марката, за да видите къде попадате. Възможно е да има връзка към таблицата с размери в долния колонтитул на уебсайта на магазина или на страницата за конкретен артикул. Теоретично тя ще Ви покаже дали сте голям или много голям за конкретната марка и ще Ви позволи да изберете предпочитаната от Вас кройка за конкретната дреха.

Въпреки това не бих спрял дотук.

Сравнете дрехите, които Ви стоят най-добре.

Най-важният съвет за онлайн пазаруване според мнозина е да вземете мерките си. Това е важна първа стъпка, но според мен тя ще Ви доведе само дотам. Поради лошия контрол на качеството и значителните разлики в телата на всеки от нас, някои марки може да нямат напълно точни таблици с размери (да не говорим за личните предпочитания за прилягане). Дори и таблицата с размери да е точна, тя показва само артикула, който Ви пасва най-много; тя не показва дали артикулът ще Ви стои така, както предпочитате. Вместо това е по-добре да използвате някои от любимите си тоалети като ориентир.

Знаете какво имам предвид – онази тениска, която Ви приляга като ръкавица, или онзи чифт дънки, който просто не можете да откриете отново. Извадете любимите си дрехи от гардероба, запишете марката, стила и размера и ги сравнете с други марки.

Използвайте добавена реалност.

Следващото голямо нещо в модата е добавената реалност, която представлява процес на наслагване на цифрови активи върху изображения от реалния свят. Съществуват няколко приложения, които Ви позволяват виртуално да “пробвате” дрехи с помощта на камерата на телефона си, въпреки че все още не са широко разпространени. Въпреки че няма да знаете непременно какъв размер да поръчате, ще можете да разберете как ще Ви стои дизайнът и да добиете представа за цвета и стила, което ще Ви помогне да избегнете необходимостта от досадни връщания.

Има редица мобилни приложения, които ви позволяват да разглеждате внимателно подбрани колекции от дрехи на международни марки, като ги налагате върху своя снимка, за да определите дали тази жълта качулка действително ще изглежда добре. (Снимката Ви ще изглежда по-реалистична, ако успеете да я осветите по-добре.) Дори и да нямат точно този артикул, който търсите, може да имат нещо подобно, което все пак е за предпочитане пред това да пазарувате на „сляпо“. Безспорно добавената реалност ще навлиза все повече в нашето ежедневие, включително и в онлайн пазаруването. Искате да изненадате ваш близък с ръчно изработена и декорирана чаша за подарък, но не знаете как би стояло името на човека на нея? Няма проблеми с помощта на виртуалната реалност това може да бъде реализирано и да прецените дали това би бил подходящият ръчно изработен подарък за този човек. Приложенията на виртуалната и добавената реалност са неограничени и тепърва предстой да откриваме техните възможности.

Разгледайте политиката за връщане.

Всички тези фактори просто повишават вероятността, а не дават гаранция за перфектно пасване всеки път. Колкото и да се стараете обаче, все пак може да се наложи да върнете нещо, което не Ви пасва – или което всъщност не Ви харесва – ето защо трябва да проверите политиката за връщане, преди да направите поръчката си. Проверете по-специално дали търговецът на дребно начислява такса за възстановяване на стоката или за доставка при връщане. Много търговци на дребно, като Amazon, не налагат такива такси, но някои могат да го направят. Това не е непременно нещо лошо; това е малка цена, която трябва да платите за гъвкавостта да увеличавате или намалявате размера си според нуждите, особено при толкова снизходителни политики за връщане като тези на много големи търговци на дребно.

Не можете да изпробвате дрехите, преди да направите онлайн покупка. В резултат на това може да е трудно да се разбере дали ще Ви паснат. Не се притеснявайте, има някои прости начини да си гарантирате перфектно пасване всеки път. Следните съвети ще Ви помогнат да получите идеална форма при закупуване на дрехи онлайн:

– Прегледайте таблицата с размери. Преди да направите покупка, обикновено можете да се консултирате с таблицата с размери на онлайн търговеца на дребно. Това е отличен метод, за да сте сигурни, че сте поръчали правилния размер.

– Прегледайте описанията на артикулите. Информацията за размера на артикула често се съдържа в описанието на продукта. Като знаете дали даден артикул е малък, голям или отговаря на размера, можете да вземете информирано решение.

– Прочетете препоръките на клиентите. Да разберете колко добре Ви стои даден продукт често може да стане чрез четене на отзиви на клиенти. Потърсете отзиви, в които се обсъжда как продуктът приляга и дали е верен на размера, дали е голям или някое от двете.

Total
0
Shares
Предишна статия

Варна спечели $25 000 безвъзмездна помощ от Bloomberg Philantropies за повишаване на уличната безопасност

Следваща статия

12 години затвор за убийство в Търговище, постанови Апелативният съд


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии