Варна отбеляза своя празник

С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена в Катедралния храм “Успение Богородично” от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, започна празника на Варна. Веднага след това по традиция бе вдигнат тържествено флагът на града на пл. “Св. Св. Кирил и Методий”. Домакин на събитията е кметът на Варна Иван Портних.

Цял ден в различни точки на града бяха проведени спортни и културни събития.

В 20 ч. бе началото на тържествената церемония за връчване на почетните звания и отличия на Варна в Летния театър. В концерта по-късно участваха фолклорен ансамбъл Варна, Поли Николова, Георги Шопов, Петя Буюклиева и Георги Христов.

В 20,30 ч. бе началният час на празничния концерт край фонтана на пл. „Независимост“, с участието на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера – Варна: Илина Михайлова, Ирина Жекова, Михаела Берова, Венцеслав Атанасов, Валерий Георгиев, с диригент Кръстин Настев.

Празничният концерт край Морската гара започна към 21 ч. В ролята на водещи ще влязат Надя Петрова и Дамян Попов. Миксът от изпълнители включва DJ Fabrizio Parisi, DARA, 100 KILA и група СкандаУ. Атракцията на вечерта бe румънската сензация Minelli.

В 23,00 ч. небето над морската столица бе озарено от светлинно шоу с празнична заря.

Организатор на събитията беше Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

Total
0
Shares
Предишна статия

Връчиха отличия на изявени варненци на празника на града

Следваща статия

Курсанти от ВВМУ "Никола Вапцаров" получиха първо офицерско звание


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии