Продължава подкрепата за хора с увреждания и лица под карантина

Продължава подкрепата за хора с увреждания и лица под карантина по проекта на Община Варна „Патронажна грижа +“, който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Дейностите стартираха на 1 октомври м.г. и ще продължат до 01.01.2023 година, съобщиха от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

Проектът се осъществява в две направления. Първото от тях е предоставяне на услугите по патронажна грижа, като за целта е формиран екип от специалисти и помощен персонал с обща численост 44 човека, осигурява интегрирани здравно-социални услуги за лица с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица поставени под карантина.

До края на юни т.г. са обхванати 348 потребители, като услугите включват посещение от медицинска сестра, психолог, рехабилитатор, домашен помощник и сътрудник „Социална работа“, като всеки потребител ползва услуги до 2 часа дневно, съобразно предварителна индивидуална оценка, изготвена от мултидисциплинарен екип. Желаещите в бъдеще да се включат в проекта „Патронажна грижа + в община Варна“ могат да се обадят на  следните телефонни номера: 0884920867; 0884999050.

Във второто направление се реализират мерки, насочени към опазване на здравето на потребителите на домове за стари хора, центрове за настаняване от семеен тип, центрове за социална рехабилитация и интеграция и други. От стартирането на проекта е назначен допълнителен помощен персонал на пълен работен ден – 46 души, които помагат при грижата за 918 потребители. По проекта са осигурени лични предпазни средства, осигуряване на хигиенни и почистващи материали за дезинфекция на сградния фонд, тестване на персонала и на потребителите за COVID-19. Закупена е и допълнителна компютърна техника – 9 броя компютърни конфигурации и 65 броя преносими компютри, която осигурява възможности за предоставянето на социалните услуги дистанционно, посочват от социалната дирекция.

Total
0
Shares
Предишна статия

Къде няма да има ток утре?

Следваща статия

18 300 лева са наложените санкции на сметопочистващата фирма във Варна за два дни


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии