Препоръки от МВнР към българските граждани във Виена

Снимка: pixabay.com

Във връзка с терористичния акт във Виена Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в австрийската столица, по възможност да не излизат от домовете си и да избягват центъра на столицата.
Препоръчително е внимателно да се следят указанията на местните власти, както и съобщенията в средствата за масово осведомяване.
В австрийската столица е в ход мащабна полицейска операция, чиято цел е установяването и издирването на извършителя на криминалния акт. В центъра на града временно е прекъснат градският транспорт, автобусните и метро линии, водещи до историческия център на града.
Към момента няма данни за пострадали български граждани при терористичния акт. В посолството ни не са постъпвали сигнали с молба за помощ.
Българското посолство е в контакт с местните власти и е в готовност да окаже съдействие. При необходимост сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13 и дежурен в извън работно време:  +43 1 505 64 44.

Total
0
Shares
Предишна статия

2427 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Следваща статия

Отрицателен PCR тест или 14-дневна карантина за влизащите от България в Румъния


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии