Австрия въвежда мерки за пристигащите от Варна и още 15 български области

Министерството на европейските и международните въпроси на Австрия ни уведоми с нота, че страната въвежда мерки за  пристигащите от 16 области на България, а не както досега – за влизащите от цялата ни страна. Мерките са в сила от днес, 17 октомври 2020 г.
Според нова заповед на австрийския министър по социалните въпроси, здравеопазването, грижите, и защитата на потребителите влизането в Австрия от 16 български региона/области – Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна ще се осъществява както и до момента – с изискване за предварително направен отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия или 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48-часа.
За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест или 10-дневна карантина.
Посолството ни във Виена отправи запитване дали регион „София“ визира София-град или София област, за което ще информираме допълнително.
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони +43 1 505 31 13; +43 1 505 64 44 и на имейл embassy.vienna@mfa.bg

Total
0
Shares
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна статия

998 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас, 197 са излекувани

Следваща статия

Ново работно време на центровете за БДС в областта


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии